Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre


Slávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre

Aj napriek nepriaznivému počasiu sa dňa 15. marca 2013 konala na nástupisku v areáli Protilietadlovej raketovej brigády Nitra slávnostná rozlúčka s príslušníkmi jednotiek Ozbrojených síl SR, ktorí odchádzajú plniť úlohy do mierovej misie UNFICYP pod záštitou OSN.

V marcovej rotácii odchádza na Cyprus 86 profesionálnych vojakov, z toho 5 žien -vojačiek. Náš kontingent plní úlohy v priestore operačnej zodpovednosti, ako i úlohy pre potreby velenia mierovej misie UNFICYP vyplývajúce z mandátu a poslania mierovej misie. Cieľom misie je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove. Neoddeliteľnou súčasťou ich pracovnej náplne bude aj ochrana vlastných jednotiek, kempu a pravidelné monitorovanie a zabezpečovanie humanitárnej pomoci.

Veliteľ protilietadlovej raketovej brigády plukovník Vladimír Kováč privítal zástupcu veliteľa VzS OS SR plukovníka Ivana Hůleka, hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša, zástupcu veliteľa CRO plukovníka Ladislava Dovhuna, riaditeľa vojenskej polície plukovníka Jaroslava Hamára a viceprimátora mesta Nitra Štefana Štefeka. Do kasární pod Zoborom sa s odchádzajúcimi vojakmi prišli rozlúčiť aj ich rodinní príslušníci, blízki, priatelia a známi.

Veliteľ odchádzajúcej jednotky podplukovník Jozef Zekucia vo svojom príhovore okrem iného vyjadril svoje presvedčenie o plnej pripravenosti všetkých odchádzajúcich vojakov na plnenie stanovených úloh v súlade s mandátom. Odchádzajúcim profesionálnym vojakom poprial pevné zdravie, šťastie, veľa osobných a pracovných úspechov. Svoj príhovor zakončil slovami: „Som presvedčený, že takto ako tu teraz stojíme, stretneme sa opäť po roku v plnom zdraví a s úsmevom na tvári“.

Slovenskí vojaci robili doposiaľ veľmi dobré meno OS SR ako aj samotnej Slovenskej republike a preto pevne veríme, že i táto odchádzajúca jednotka bude k tomuto naďalej prispievať.


Slávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYP v Nitre

Autor: plrb , Foto: slob. Miroslav Šendula - Dátum: 15.03.2013
Čítanosť: 11193
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share