Preskocit navigáciu

Ženisti úspešní na nultom ročníku motokárovej súťaže v misii UNFICYP


Ženisti úspešní na nultom ročníku motokárovej súťaže v misii UNFICYP

Slovenskí ženisti preukázali svoje vodičské zručnosti v nultom ročníku Pretekov motokár, ktoré zorganizovali 2. marca v cyperskej Tseri v spolupráci so Sekciou dopravy Veliteľstva misie UNFICYP.

Popri plnení svojich povinností v rámci misie UNFICYP sa slovenskí ženisti na Cypre snažia rozvíjať a udržiavať nadštandartné vzťahy medzi jednotlivými sekciami v rámci veliteľstva UNFICYP v Nikózii a jednotlivými sektormi misie. To sa ukázalo aj v prvú marcovú sobotu, kedy v spolupráci so Sekciou dopravy (Transport Section), ktorá zodpovedá za prevádzku vozidiel misie, zorganizovali nultý ročník pretekov motokár.

Podujatie sa uskutočnilo pri dedinke Tseri neďaleko Nikózie na profesionálnej motokárovej dráhe a zúčastnilo sa jej 12 pretekárov zo Sekcie dopravy (TS) a 12 pretekárov zo ženijnej jednotky (FE). Pred súťažou boli pretekári rozdelení do dvoch zmiešaných skupín. Každá skupina odjazdila dve kvalifikačné kolá pozostávajúce zo šiestich okruhov. Po kvalifikácii sa podľa dosiahnutých rýchlostných časov vytvorili dve skupiny A a B, a mohli sa začať finálové kolá pozostávajúce z 15 okruhov. Priateľská nálada sa pred finálovými kolami zmenila na súťaživú atmosféru, kde sa všetci súťažiaci chceli umiestniť na popredných miestach. Osud a zručnosť súťažiacich aj v tomto prípade potvrdili priateľského ducha tohto podujatia, pretože FE a Transport Section si rozdelili ceny 50 : 50 a každý tím si odniesol tri medaily. V skupine „A“ sa pretekári umiestnili v tomto poradí 1. miesto Craig Fitton (TS) 2. miesto voj. Matej Marinič (FE) 3. miesto slob. Lukáš Vilhan (FE) a v skupine „B“ 1. miesto pplk. Jaroslav Marko (FE), 2. miesto Shane Smith (TS) 3. miesto Marios Zalavras (TS).

Vedúci Transport Section Cyril Hames na adresu slovenských ženistov a ich vykonanej práce nikdy nešetrí slovami chvály. Túto rotáciu hodnotí nielen on, ale aj príslušníci TS, ako jednu z najlepších, hlavne čo sa týka priateľských vzťahov. K takýmto nadštandartným vzťahom sa pričinili hlavne veliteľ čaty poručík Martin Pavlík a velitelia družstiev rotmajster Emil Penciak, rotmajster Roman Rześniowiecki a rotný Andrej Milošiak.

Veríme, že nultý ročník bude úspešne pokračovať a že účasť sa rozšíri o ďalšie oddelenie v rámci veliteľstva, pretože nultý ročník zožal veľký ohlas na celom veliteľstve v Nikózii. Tento deň zvíťazil hlavne športový duch, medzinárodná spolupráca a priateľstvo. „Well done ENGINEERS“.


Ženisti úspešní na nultom ročníku motokárovej súťaže v misii UNFICYPŽenisti úspešní na nultom ročníku motokárovej súťaže v misii UNFICYPŽenisti úspešní na nultom ročníku motokárovej súťaže v misii UNFICYPŽenisti úspešní na nultom ročníku motokárovej súťaže v misii UNFICYP

Autor: pplk. Jaroslav Marko , Foto: rtn. Martin Mruz - Dátum: 20.03.2013
Čítanosť: 8635
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share