Preskocit navigáciu

Zdokonaľovací výcvik v streľbe


Zdokonaľovací výcvik v streľbe

Príslušníci vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša absolvovali 18. - 22. marca v Prešove zdokonaľovací výcvik v streľbe.

Cieľom výcviku bolo zdokonaliť určených príslušníkov vrtuľníkového krídla v streľbe z pridelených zbraní, predostrieť cvičiacim nové metódy a trendy použitia zbraní pri vedení bojovej činnosti v súčasných podmienkach. Zámerom bolo pripraviť cvičiacich na riešenie nečakaných stresujúcich situácií v súvislosti s bezpečným použitím zbrane.

Prvá fáza bola venovaná výcviku v streľbe s cieľom precvičiť bezpečnú manipuláciu
so zbraňou počas bojového použitia v zastavaných priestoroch s cieľom precvičiť techniky vstupu do budovy a ovládnutie miestnosti.

Ďalšia etapa výcviku bola zameraná na streľbu z vynútených polôh, oboznámeniu
sa so základnými taktickými postupmi pri streľbe v obmedzenom čase na viac terčov
a zdokonaleniu sa v mierenej bojovej streľbe z primárnej i sekundárnej zbrane. Letcom z Prešova nerobila problémy ani streľba dvojranou v stoji, kľaku a ľahu, pri použití opory, alebo bez nej.

„Je predpoklad, že v budúcnosti budú niektoré z týchto techník aplikované pri výcviku v základných bojových zručnostiach profesionálnych vojakov prešovského krídla“, zdôraznil riadiaci výcviku kapitán Ján Pohlod.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3

Autor: vkPO , Foto: vkPO - Dátum: 25.03.2013
Čítanosť: 7241
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share