Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Privítali sme našich vojakov po návrate z Cypru


Privítali sme našich vojakov po návrate z Cypru

Chladný, jarný 28. marec 2013 sa v protilitadlovej raketovej brigáde v Nitre zapíše ako deň slávnostného privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) po splnení úloh vo vojenskej operácii UNFICYP.

Vojenská operácia UNFICYP je jednou z najstarších mierových operácii v histórii OSN. Slovenskí vojaci pôsobia v tejto misii od roku 2001. Prvoradou úlohou našich jednotiek je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami, prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove. Pravidelným hliadkovaním v nárazníkovej zóne zamedzujú možnému narušeniu mieru, násilnostiam a konfliktom. Okrem našej armády pôsobí na Cypre aj maďarská, chorvátska a srbská armáda.

Slávnostného privítania sa zúčastnili predstavitelia OS SR náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, veliteľ Vzdušných síl OS SR brigádny generál Miroslav Korba, veľvyslanec Cyperskej republiky na Slovensku J. E. Marios Kountourides, vojenský atašé Cyperskej republiky podplukovník Michalakis Shiaelos, poradca veľvyslanca Cyperskej republiky Augustis Avgoustinos, bývalá veľvyslankyňa SR v Cyperskej republike  Anna Tureničová, hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš, viceprimátor mesta Nitry Ing. Štefan Štefek, velitelia partnerských útvarov a ďalší zástupcovia OS SR. Medzi pozvaných samozrejme patrili aj rodinní príslušníci profesionálnych vojakov.

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek odovzdal všetkým profesionálnym vojakom srdečný pozdrav od ministra obrany SR a vo svojom príhovore im poďakoval a ocenil ich kvalitnú a neľahkú prácu, ktorú v mierovej operácii na Cypre za rok vykonali, vzdialení od svojich rodín, blízkych a známych. 86 príslušníkov OS SR si pri tejto príležitosti slávnostne prevzalo medaily za účasť v tejto operácii.

Toto slávnostné privítanie bolo jasným dôkazom pre všetkých profesionálnych vojakov ale aj pre ostatných zúčastnených, že práca, ktorú naši vojaci odviedli počas pôsobenia na Cypre, bola zmysluplná a prispela k vytváraniu lepšieho a bezpečnejšieho sveta.

Veľké „ĎAKUJEME“ patrí všetkým naším príslušníkom, ktorí zodpovedne plnia úlohy a vzorne reprezentujú OS SR za hranicami našej vlasti.


Privítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z CypruPrivítali sme našich vojakov po návrate z Cypru

Autor: plrb , Foto: slob. Miroslav Šendula - Dátum: 28.03.2013
Čítanosť: 8927
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share