Preskocit navigáciu

Veľkonočné sviatky našich vojakov na Cypre


Veľkonočné sviatky našich vojakov na Cypre

Veľkonočné sviatky prežívali v duchu tradícií spolu s veliteľom 4. sektoru podplukovníkom Adolfom Uličným aj slovenskí a chorvátski vojaci pôsobiaci v mierovej misii UNFICYP na Cypre.

Pod vedením vojenského kaplána kontingentu poručíka Pavla Lukáča sa vojaci od Zeleného štvrtka stretávali na omšiach a obradoch Veľkonočného trojdnia v Campe Generála Štefánika vo Famaguste aj na veliteľstve v Nikózii. „Padre“, ako tu všetci kaplána volajú, sa stará aj o stovku katolíckych veriacich afrických študentov miestnej univerzity EMU - Eastern Mediterranean University. Sväté omše a obrady preto slúžil medzinárodne v troch jazykoch: slovensky, latinsky a anglicky. Odmenou za úprimnú snahu boli pre všetkých černošské spirituály a gospely, ktorými mladí kresťania čiernej pleti okrášlili veľkonočnú liturgiu.

Pre vojakov i študentov pripravil kaplán Lukáč malé prekvapenie. Na záver Veľkonočnej vigílie všetkým prítomným daroval medailónik so sv. Anjelom strážcom, aby ich všetkých ochraňoval nielen počas mierovej misie, ale po celý život.


Veľkonočné sviatky našich vojakov na CypreVeľkonočné sviatky našich vojakov na CypreVeľkonočné sviatky našich vojakov na CypreVeľkonočné sviatky našich vojakov na Cypre

Autor: por. Pavol Lukáč , Foto: npor. Pavel Staš - Dátum: 03.04.2013
Čítanosť: 4901
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share