Preskocit navigáciu

Branno – športový deň


Branno – športový deň

Dňa 5. apríla 2013 príslušníci útvaru Vojenskej polície Bratislava spoločne s príslušníkmi skupiny personálneho doplňovania Bratislava a v spolupráci s občianskym združením Zachráňme Petržalské bunkre a Veliteľstvom posádky Bratislava zorganizovali pri Vojenskom historickom bunkri BS 8 v Petržalke aktivitu pre študentov vybraných stredných škôl branno-športový deň. Akcia sa konala pri príležitosti 68. výročia oslobodenia Bratislavy. Zahájenia sa zúčastnil riaditeľ Vojenskej polície plukovník. Ing. Jaroslav HAMÁR, ktorý vyzdvihol záujem mladej generácie o históriu.

Bunker BS 8 sa nachádza v blízkosti obnoveného vojenského cintorína z prvej svetovej vojny a je súčasťou bývalej obrannej línie, ktorú postavili pred druhou svetovou vojnou.

Príslušníci ÚVP Bratislava oboznámili študentov s činnosťou Vojenskej polície, ich výzbrojou a technikou ako aj prácou kynológov s praktickým nasadením služobného psa Ronnyho, ktorý v bunkri ukázal svoju spoľahlivosť a pomoc pri vyhladávaní vybušnín.

Príslušníci Čestnej stráže Ozbrojených síl SR, ktorí sú súčasťou Veliteľstva posádky Bratislava, predstavili študentom historické a akciové uniformy.

V rámci branno-športového dňa si mohli študenti preveriť svoje strelecké zručnosti a vyskúšať si streľbu zo vzduchovky na terč zo vzdialenosti 10 m.

Na otázky odpovedali hlavne príslušníci regrutačnej skupiny v informačnom stane v ktorom sa študenti dozvedeli ako sa stať profesionálnym vojakom ale aj informácie o Ozbrojených silách SR, ktoré tento rok oslavujú svoje 20. výročie.

Študenti odchádzali plný dojmov a informácií o činnosti a rôznych spôsobilostí OS SR a príslušníkov Vojenskej polície.


Branno – športový deňBranno – športový deňBranno – športový deňBranno – športový deň

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 16.04.2013
Čítanosť: 18941
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share