Preskocit navigáciu

Vyhodnocovacia návšteva na prešovskom krídle


Vyhodnocovacia návšteva na prešovskom krídle

Podľa prijatého notifikačného formátu Viedenského dokumentu 2011 a na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a kabinetom ministrov Ukrajiny o doplnkových opatreniach na budovanie dôvery a bezpečnosti navštívil dňa 16. apríla inšpekčný tím z Ukrajiny prešovské vrtuľníkové krídlo za účelom vykonania vyhodnocovacej návštevy a inšpekcie vo vymedzenej oblasti.

Slovenská republika plní svoje záväzky vo všetkých oblastiach, t. j. v oblasti výmeny informácií, vojenských kontaktov, overovania i globálnej výmeny vojenských informácií.

Delegáciu spolu s príslušníkmi Slovenského verifikačného centra privítal veliteľ vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plukovník Róbert Tóth. V úvodnej prezentácií oboznámil veliteľ krídla inšpektorov s históriou útvaru a poskytol inšpekčnému tímu aktuálne informácie o úlohách, ktoré Vrtuľníkové krídlo plní. Inšpekčná skupina pod vedením plukovníka Dmitrija Filippova mala počas vyhodnocovacej návštevy možnosť vidieť statické ukážky leteckej techniky, dynamickú ukážku prevozu ranených v podvese vrtuľníka a priestory vrtuľníkového simulátora Mi-17 MODER.

V závere návštevy vysoko ocenili predstavitelia oboch strán možnosť vzájomnej výmeny informácií a vyjadrili vysokú spokojnosť s priebehom celej aktivity.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: npor. Ján Dobál - Dátum: 18.04.2013
Čítanosť: 6942
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share