Preskocit navigáciu

COP Woodpecker a Helicrash


COP Woodpecker a Helicrash

Je 17. apríl 2013, 06,00 hod. Prichádza rozkaz k zvýšeniu hotovosti záložných jednotiek jednotlivých sektorov s dobou pripravenosti na veliteľstve UNFICYP v Nikóziii o 08,00 hod.
Preverenie reakcií na operačný plán WOODPECKER sa začalo. Woodpecker – nasadenie záloh a mobilnej zálohy hlavného veliteľa misie k potlačeniu nepokojov je precvičovaný pravidelne.

Miesto nasadenia - staré medzinárodné letisko v Nikózii – UNPA (United Nations Protected Area) . Nepokojný dav už čaká na svoje prvé obete a nácvik odovzdávania zodpovednosti a udržania rozvášneného davu mimo nárazníkovej zóny od UN polície cez hotovostné jednotky sektorov až po MFR (mobilná záloha veliteľa) prebieha pod dohľadom príslušníkov „Training cell“.

Nasledujúci deň sú všetky hotovostné jednotky späť na UNPA, kde prebieha precvičenie reakcií na haváriu vrtuľníka - HELICRASH. Napriek tomu, že toto cvičenie je len nácvikom k hlavnému prevereniu reakcií, ktoré sa uskutoční v mesiaci máj, už teraz všetci zainteresovaní siahli až na dno svojich síl.


11112222333

Autor: kpt. Tomáš Čiampor - UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 19.04.2013
Čítanosť: 7495
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share