Preskocit navigáciu

Vojenské vrtuľníky hasili lesný požiar v Tatrách - AKTUALIZOVANÉ


Vojenské vrtuľníky hasili lesný požiar v Tatrách - AKTUALIZOVANÉ

Dnes v popoludňajších hodinách vzlietli zo svojej materskej základne dva vojenské vrtuľníky Mi-17 s BAMBI vakmi, aby pomohli hasiť požiar trávy a porastu v oblasti Starého Smokovca. Požiadavka na zásahovú činnosť bola daná prešovskému vrtuľníkovému krídlu priamo z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov (KR HaZZ).

Kapitánom jedného z vrtuľníkov zasahujúcich vo Vysokých Tatrách je aj veliteľ prešovského krídla plukovník Róbert Tóth. Vojenskí piloti a ich posádky pôsobia v súčinnosti s príslušníkmi HaZZ na mieste požiaru až do odvolania.

Minulý rok vojenskí profesionáli intenzívne zasahovali pri hasení požiaru v mesiacoch marec až máj v oblasti Miľpoš, Ružomberok – Čebrať a doposiaľ jedného z najväčších lesných požiarov v oblasti Vyšná Boca, kde vyviezli a vyprázdnili 274 BAMBI vakov, čo predstavuje 548 000 litrov vody. V rámci asistenčných úloh v prospech hasičského a záchranného zboru prešovskí letci taktiež vykonávali prieskum požiariska Krásna Hôrka.

Vojenské vrtuľníky ukončili hasenie vo večerných hodinách a počas zásahu v Starom Smokovci vyviezli a vyprázdnili 31 BAMBI vakov o celkovom objeme 62 000 litrov vody.

Jednou z hlavných úloh ozbrojených síl SR je aj pomoc pri takýchto živelných pohromách, na ktoré sú vojenskí profesionáli pripravení a dokážu kedykoľvek zasiahnuť.



Autor: vvzs , Foto: ilustračné foto - Dátum: 25.04.2013
Čítanosť: 166687
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share