Preskocit navigáciu

Vyvedenie prešovských letcov


Vyvedenie prešovských letcov

V dňoch 22. až 26. apríla 2013 absolvovalo šesťdesiattri profesionálov z prešovského vrtuľníkového krídla vyvedenie vojsk do priestorov posádkovej strelnice a cvičiska v Ruskej Novej Vsi.

Hlavnými cieľmi vyvedenia letcov z Prešova bolo upevnenie schopnosti orientovať sa v teréne cez deň a v noci, preverenie psychickej odolnosti, organizačných schopností a spôsobu reakcie cvičiacich v záťažových situáciách v náročných meteorologických podmienkach, ako aj výstavba taktického mobilného pristávacieho systému (TMPS) spolu s montážou mobilnej pristávacej plochy pre vrtuľník.

Počas päťdňového cvičenia si prešovskí letci overili svoje zručnosti vo výstavbe stanového tábora, jeho zabezpečení a život v daných podmienkach. Inštruktori zisťovali reakcie cvičiacich pri prepadnutí tábora a ochrane konvoja pred napadnutím. Vojenskí profesionáli sa taktiež zdokonalili v jazde členitým terénom vo dne a v noci s použitím prostriedkov nočného videnia – night vision goggles (NVG) a v neposlednom rade si precvičili vybrané témy z programov základných bojových zručností.

Vďaka sústavnej práci inštruktorov cvičiaci siahli na dno psychickej i fyzickej kondície a utvrdili sa v skutočnosti, že jedine usilovnou prácou a stálym precvičovaním sa dosiahne požadovaný výsledok.


111122223333

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: vk Prešov - Dátum: 29.04.2013
Čítanosť: 10702
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share