Preskocit navigáciu

Zástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYP


Zástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYP

V Sektore 4 bol minulý piatok 10. mája naozaj neobyčajným dňom, pretože ho po dlhých rokoch navštívil vysoký predstaviteľ OSN z New Yorku, zástupca generálneho tajomníka OSN pre mierové operácie Hervé Ladsous.

Na prijatí u veliteľa SEC 4 podplukovníka Adolfa Uličného sprevádzali vysokého predstaviteľa OSN hlavná predstaviteľka OSN v UNFICYP Lisa Buttenheim, veliteľ operácie UNFICYP generálmajor Chao Liu a náčelník štábu UNFICYP plukovník Angus Loudon.

Slávnostnú atmosféru tejto zahraničnej návštevy umocnil nástup čestnej jednotky v priestoroch sektoru. Brífing o úlohách SEC 4 v UNFICYP prezentoval pre zahraničnú delegáciu náčelník štábu SEC 4 major Richard Szilasi.

Hervé Ladsous vyjadril rešpekt a uznanie veliteľovi SEC 4, najmä za jeho prácu vykonanú pri velení v Sektore 4, vrátane upevnenia a rozvíjania dobrých vzťahov všetkých štyroch národov participujúcich svojou prítomnosťou v SEC 4.

Po ukončení brífingu a krátkej diskusii sa Hervé Ladsous stal ďalšou významnou osobnosťou, ktorá sa podpísala do kroniky Sektoru 4 a veliteľ mu venoval pamätnú plaketu a knihu o živote generála Milana Rastislava Štefánika. Na záver návštevy Hervé Ladsous so svojim sprievodom navštívil mesto Varosha a stanovište CP-10.


Zástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYPZástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYPZástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYPZástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYPZástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYPZástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYPZástupca generálneho tajomníka OSN na návšteve v UNFICYP

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: autor - Dátum: 13.05.2013
Čítanosť: 6902
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share