Preskocit navigáciu

Deň matiek si pripomenuli vojaci v misii na Cypre


Deň matiek si pripomenuli vojaci v misii na Cypre

Pri príležitosti dňa matiek sa v pondelok 13. mája vo veliteľstve Sektoru 4 v misii UNFICYP na Cypre uskutočnilo zhromaždenie, ktoré inicioval veliteľ sektoru a slovenského kontingentu.

Na stretnutí pred dôstojníckym klubom sa zúčastnilo 11 žien matiek, slovenských a maďarských vojačiek. Podplukovník Adolf Uličný každej z prítomných dám venoval kvietok ako prejav úcty a poďakoval sa im za ich snahu a obetavosť.

Veliteľ vo svojom príhovore uviedol, že je veľmi rád, že existuje aspoň jeden deň v roku, ktorým si slávnostne pripomíname, akú dôležitú úlohu zohráva matka v živote každého z nás. „Mama, to nie je len obyčajné slovo, ktoré nám len tak hocikedy vyhŕkne z úst. Mama je slovo, ktoré vyslovujeme s láskou a úctou osobe nášmu srdcu najbližšej,“ povedal veliteľ. Ako dodal, zvlášť vo vojenských operáciách je pre ženy - matky zložité zvládať náročné podmienky a vydržať pritom odlúčenie od svojich rodín, ktoré sú od nich vzdialené často aj tisícky kilometrov.

Spomienka na deň matiek bola pre matky v Sektore 4 príjemným zavŕšením dňa a krátkym odbremenením od náročných úloh, ktoré musia vo vojenskej operácii plniť.


111

Autor: UNFICYP - npor. Miroslav Matejko , Foto: UNFICYP - npor. Mirolslav Matejko - Dátum: 15.05.2013
Čítanosť: 3450
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share