Preskocit navigáciu

Oslavy dňa víťazstva nad fašizmom


Oslavy dňa víťazstva nad fašizmom Pri príležitosti osláv Dňa víťazstva nad fašizmom sa v piatok 10. mája v prešovskom vrtuľníkovom krídle uskutočnil slávnostný nástup.

„Presne pred 68. rokmi, dňa 8. mája utíchli zbrane na európskych bojiskách a nastal po takmer šiestich rokoch vojny vytúžený mier. V boji voči nacistickému Nemecku a jeho spojencom sa zúčastnilo mnoho národov, ktoré bojovali proti tejto hrozbe s jediným cieľom – poraziť ju,“ povedal vo svojom príhovore veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth. „Slováci taktiež obetavo a statočne bojovali na dôležitých bojiskách 2. svetovej vojny, či už doma, alebo v zahraničnom protifašistickom hnutí odporu, kde veľkou mierou prispeli k zastaveniu šírenia fašistického zla. Ich cieľ sa nakoniec naplnil a 8. mája 1945 po krutých bojoch zavládol mier“, dodal veliteľ.

Slávnostnú príležitosť veliteľ krídla využil aj na odovzdanie odznakov triednosti dvom príslušníkom základne, ktorí splnili stanovené kritériá.

V závere slávnostného nástupu veliteľ Tóth vyhodnotil hlavné úlohy vrtuľníkového krídla plnené v uplynulom mesiaci a stanovil priority na mesiac máj.

foto1foto1foto1foto1foto2

Autor: npor. Ján Dobál , Foto: autor - Dátum: 15.05.2013
Čítanosť: 10138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share