Preskocit navigáciu

V UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSN


V UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSN

Po nedávnej návšteve zástupcu generálneho tajomníka OSN pre mierové operácie Hervého Ladsousa, prijal veliteľ Sektoru 4 (SEC 4) podplukovník Adolf Uličný v stredu 15. mája 2013 ďalšiu predstaviteľku OSN.

Tentokrát do SEC 4 zavítala vedúca oddelenia OSN (DPKO Desk officer for Cyprus) Daria Miglietta-Ferrari v sprievode Faylene Wooley z HQ Nikózia, ktoré po pristátí vrtuľníka na heliporte SEC 4 privítal veliteľ a jeho zástupca.

Návšteva v operácii UNFICYP bola pre zahraničnú delegáciu jednou zo zastávok po všetkých mierových operáciách, ktoré sú pod mandátom OSN.

Brífing o úlohách SEC 4 v UNFICYP pre návštevu prezentoval náčelník štábu SEC 4 major Richard Szilasi. Daria Miglietta-Ferrari vyjadrila poďakovanie veliteľovi SEC 4 za účasť slovenských vojakov v operácií UNFICYP, ktorí svojou prítomnosťou prispievajú k napĺňaniu mandátu OSN. Zástupkyňa OSN sa zaujímala o to, či je zabezpečená dostatočná obsadenosť vojenským personálom na jednotlivých pozíciách a ako často dochádza k narušeniam v nárazníkovej zóne, ktorú strážia príslušníci SEC 4.

Po ukončení brífingu a krátkej diskusii odovzdal veliteľ SEC 4 zástupkyni OSN kyticu kvetov a venoval jej pamätnú plaketu.

Po spoločnom fotografovaní zahraničnej delegácie s predstaviteľmi SEC 4 si delegácia prezrela pozorovacie stanovište OP-126, mesto Varosha a taktiež stanovište CP-10, kde im veliteľ 3. čaty nadporučík Vladislav Gašpar prezentoval prácu príslušníkov čaty.


V UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSNV UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSNV UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSNV UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSNV UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSNV UNFICYP privítali ďalšiu návštevu z OSN

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: autor - Dátum: 17.05.2013
Čítanosť: 8208
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share