Preskocit navigáciu

Vojaci putovali do vojenskej katedrály


Vojaci putovali do vojenskej katedrály

Vo svätodušný pondelok (20. 5. 2013) príslušníci dopravného krídla Kuchyňa putovali v roku viery s úmyslom získať plnomocné odpustky do katedrálneho chrámu Ordinariátu OS a OZ SR spolu so svojim vojenským duchovným por. Slavkom Ganajom.

Ako príslušníci Vojenskej farnosti bl. Jána Pavla II. pri VÚ 1201 Kuchyňa symbolicky začali svoju púť v katedrále pred mozaikou bl. Jána Pavla II. spevom litánií k tomuto nebeskému ochráncovi dk Kuchyňa. Potom nasledoval odborný výklad symbolického významu mozaiky, ktorá všetkých očarila. Vyvrcholením púte bolo aktívne a rodinné prežitie sv. omše v katedrále, ktorá je materským chrámom všetkých uniformovaných.

Medzi pútnikmi bolo zastúpenie celého dopravného krídla: dopravná letka, veliteľstvo, štáb, logistika, letisková veža... Púť bola pokračovaním nedele Turíc, keď aj z tejto vojenskej farnosti príslušníci prijali krst a birmovanie z rúk ordinára OS a OZ SR Mons. Františka Rábeka.

Vďačnosť patrí správcovi katedrály – biskupskému vikárovi MV SR plk. Mons. Františkovi Bartošovi a notárke a hovorkyni Ordinariátu OS a OZ SR mjr. Alene Gajdošíkovej.


111

Autor: npor. Zuzana Mitríková , Foto: dk kuchyňa - Dátum: 24.05.2013
Čítanosť: 6628
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share