Preskocit navigáciu

Prápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarov


Prápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarov
Príslušníci martinského Práporu výcviku pripravili v stredu 29. mája, pri príležitosti blížiaceho sa Medzinárodného dňa detí, ukážky vybranej výzbroje, výstroje a techniky OS SR pre škôlkarov Materskej školy Jozefa Lettricha v Martine.
Pod velením zástupcu veliteľa práporu, inštruktorov výcviku a ďalších profesionálnych vojakov, tak mali deti výnimočnú možnosť oboznámiť sa so základnými ochrannými prostriedkami radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO), ručnými zbraňami a spojovacími prostriedkami. Škôlkári si taktiež vyskúšali, ako sa orientovať v priestore a za pomoci prístrojov GPS si nájsť „zatúlanú“ hračku. Najväčším zážitkom najmä pre chlapcov, na počudovanie, nebolo obzrieť si vnútorné priestory techniky Tatrapan, vozidla ZIL, Aligátor, či BVP-1 alebo vyskúšať si streľbu zo samopalu vz. 58 na streleckom trenažéri, ale vyskúšať si masku OM 99, obliecť si ochranný odev JP-75, prípadne odev Saratoga. Rozžiarené očká drobcov svedčili o tom, že sa im tieto ukážky nesmierne páčili.

Prápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarovPrápor výcviku pripravil MDD pre martinských škôlkarov

Autor: PrápV , Foto: PrápV - Dátum: 03.06.2013
Čítanosť: 9858
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share