Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí na prešovskom krídle


Deň otvorených dverí na prešovskom krídle

V piatok 31. mája 2013 sa pri príležitosti Dňa detí otvorili brány vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove.
Deň otvorených dverí začal príhovorom veliteľa krídla plukovníka Róberta Tótha, ktorý prítomných srdečne privítal a poprial im veľa príjemných zážitkov počas sledovania programu.
Návštevníci krídla si mali možnosť prezrieť statické ukážky vrtuľníkov, ručných zbraní či výstroje a techniky. Atmosféru dotvárali aj dynamické ukážky výcviku psov, preletu lietadla L-410, zoskokov parašutistov, hasenia požiaru či vyslobodzovania zranených z havarovaného vozidla.
Statické ukážky pozemnej vojenskej techniky zabezpečila 2. mechanizovaná brigáda v Prešove v spolupráci s Vojenskou políciou, Krajským riaditeľstvom hasičského a záchranného zboru Prešov, Klubom plastikových modelárov a v neposlednom rade aj prešovským Aeroklubom.
Napriek premenlivému počasiu nám počet návštevníkov tohto podujatia jednoznačne potvrdil vysoký záujem verejnosti o prácu vojenských profesionálov. Pevne veríme, že sa zúčastnení na tomto podujatí cítili príjemne a tešíme sa na ďalšie stretnutie opäť o rok.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4foto4foto4foto5foto5foto5foto5foto6foto6foto6

Autor: vkpo , Foto: vkpo - Dátum: 04.06.2013
Čítanosť: 10297
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share