Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl prijal vojenských diplomatov USA


Veliteľ vzdušných síl prijal vojenských diplomatov USA

Pri príležitosti ukončenia svojho pôsobenia vo funkcii pridelenca obrany USA na Slovensku, veliteľstvo vzdušných síl vo Zvolene navštívili 4. júna 2013 podplukovník Chris W. Burelli a jeho nástupca podplukovník Andrew J. Taylor.

Veliteľ vzdušných síl brigádny generál Miroslav Korba v prítomnosti veliteľa zmiešaného krídla Sliač plukovníka gšt. Vladimíra Lisého počas stretnutia oboznámil podplukovníka Taylora so štruktúrou, určením a základnými úlohami veliteľstva a podriadených útvarov. V rámci následnej neformálnej diskusie tiež pozitívne zhodnotil prínos Úradu pridelenca obrany USA pri rozvoji spolupráce medzi Vzdušnými silami OS SR a USA.

Na záver stretnutia obe strany vyjadrili presvedčenie o zachovaní vysokej úrovne doterajšej spolupráce aj po nástupe nového pridelenca obrany USA do funkcie.

Po návšteve veliteľstva sa delegácia v sprievode plukovníka Lisého presunula do priestorov leteckej základne Sliač, aby sa oboznámila s praktickou činnosťou príslušníkov a leteckou technikou vzdušných síl.



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 05.06.2013
Čítanosť: 8326
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share