Vojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťom


Vojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťom

Vojenský vrtuľník dnes z Devína prevážal do nemocnice na Kramároch matku z trojmesačným dieťaťom, ktoré malo vysoké teploty. Vojakov požiadali o pomoc zdravotnícki záchranári, ktorí dieťa doma ošetrovali.

Ako zdôraznil minister obrany Martin Glváč, ktorý bol v tom čase spolu s náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Petrom Vojtekom v Devíne skontrolovať aktuálnu situáciu, ozbrojené sily sú vždy pripravené občanom pomôcť. „Okamžite sme zmenili plán cesty, pretože podľa záchranárov bola hospitalizácia nevyhnutná,“ vysvetlil šéf rezortu obrany.

V súvislosti s povodňami je v pohotovosti viac ako 600 vojakov zo západoslovenského regiónu a 102 kusov techniky, vrátane člnov, vrtuľníkov, autobusu, žeriavu, či vodného čerpadla. Do Devína v súčasnosti už smeruje 100 vojakov, ktorí budú plniť vrecia pieskom pre prípad, že bude potrebné navýšiť hrádzu.

Vojaci pomáhali pri povodniach aj v uplynulých dňoch. V pondelok pomáhali obyvateľom na Devínskej ceste pri evakuácii nábytku, v stredu počas celého dňa zabezpečovali kyvadlovú dopravu nákladným autom Tatra 815 a tiež plnili vrecia pieskom a stavali z nich protipovodňové bariéry.


Vojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťomVojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťomVojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťomVojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťomVojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťomVojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťomVojenský vrtuľník prevážal do nemocnice na Kramároch matku s dieťaťom

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 06.06.2013
Čítanosť: 9443
Verzia pre tlač

Skočiť na menu