Preskocit navigáciu

Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013


Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013

Počas cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013, ktoré bolo jedným z najväčších medzinárodných cvičení uskutočnených na území SR za posledných dvadsať rokov, plnili  príslušníci vzdušných síl široké spektrum úloh. Okrem vyčlenenia vojenských vrtuľníkov Mi-17 do funkčnej oblasti HELI UNIT, poskytnutia leteckých, navigačných služieb pre medzinárodných účastníkov cvičenia a taktiež priestorov na leteckej základni Sliač, sa nepretržite podieľali aj na mnohých ďalších podporných úlohách, ktoré boli nevyhnutné na zabezpečenie plynulosti a bezproblémového priebehu cvičenia.

Jednou z dôležitých úloh bola aj vykládka vlakovej súpravy deviatich vozňov, dopravených z holandského mesta Tharde, na rampe železničnej vlečky leteckej základne Sliač - prípojná stanica Vlkanová. Na vykládke sa spolu so zabezpečujúcim personálom z Holandska a príslušníkmi vojenského útvaru z Hlohovca s kontajnerovými nosičmi, aktívne podieľali aj príslušníci leteckej základne Sliač so žeriavom T815AD28. Po ukončení vykládky bola súprava odtiahnutá do cieľovej stanice Sása - Pliešovce. Vyložený materiál a technika boli po cestných komunikáciách cez početné kontrolné stanoviská dopravené až do vojenských priestorov na Lešti.

Vo výcvikovom priestore Lešť, v kempe Brožkov Prameň, zabezpečovali príslušníci vzdušných síl na jednotlivých pracoviskách funkčnej oblasti (FUEL), v parku techniky a ubytovacích priestoroch, dozornú službu a ubytovaciu službu. Zároveň pre 180 cvičiacich príslušníkov zahraničných armád ubytovaných v tomto kempe a pre ďalší zabezpečujúci personál zložený z takmer 70 profesionálov, pripravovali v kontajnerovej kuchyni stravu a zabezpečovali zdravotnícku službu a pozemnú prepravu cvičiacich.

Sliačski profesionáli taktiež realizovali úpravu priestorov pre jednotlivé funkčné oblasti vo VO VP Lešť a zabezpečovali podporu vrtuľníkovej jednotky HELI UNIT, ktorá pôsobila z leteckej základne Sliač.


Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013Vzdušné sily sa aktívne zapojili do cvičenia CAPABLE LOGISTICIAN 2013

Autor: vvzs , Foto: vvzs, zk Sliač - Dátum: 27.06.2013
Čítanosť: 7342
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share