Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Ostré bojové streľby leteckej techniky vzdušných síl


Ostré bojové streľby leteckej techniky vzdušných síl

V priestoroch leteckej strelnice v Kuchyni bolo v stredu 26. júna rušno. Dôvodom boli práve prebiehajúce ostré bojové streľby vojenskej leteckej techniky L-39 a Mi-17 na pozemné ciele. Do strelieb sú okrem letcov z leteckej základne Sliač a Prešov zapojení aj predsunutí leteckí navádzači – FAC (Forward Air Controller) z 5. pluku špeciálneho určenia Žilina. Prostredníctvom nich sú piloti L-39 a Mi-17 navádzaní do priestoru cieľa, ktorý je následne ničený ostrou leteckou muníciou. Zároveň ich úlohou je podať cvičiacemu pilotovi informáciu o zasiahnutí cieľa.

Úspešné vykonanie bojových strelieb pri navádzaní leteckej techniky prostredníctvom FAC je podmienkou pilotov na reálne vykonávanie priamej leteckej podpory pozemných vojsk tzv. CLOSE AIR SUPPORT a je jednou z najdôležitejších úloh v rámci NATO.

Počas strelieb v stredu bolo z leteckého kanónu GŠ 23 (L-39) odpálených 150 nábojov kalibru 23 mm a z leteckého kanónu UPK-23-250 (Mi-17) 630 nábojov toho istého kalibru. Streľby pokračovali aj v priebehu nasledujúceho dňa.

Táto sústredená príprava bojových pilotov je dôležitou súčasťou ich prípravy na nadchádzajúce cvičenie RAMSTEIN ROVER, ktorého sa naši letci zúčastnia v mesiaci september 2013 v Českej republike.


Ostré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných sílOstré bojové streľby leteckej techniky vzdušných síl

Autor: vvzs , Foto: zk Sliač, Ondrej Maliniak - Dátum: 27.06.2013
Čítanosť: 8045
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share