Preskocit navigáciu

VII. ročník Memoriálu poručíka Dušana Paľucha


VII. ročník Memoriálu poručíka Dušana Paľucha

Aj tento rok si príslušníci vrtuľníkového krídla v Prešove uctili pamiatku zosnulého kolegu, ktorý tragicky zahynul pri páde lietadla An–24 v roku 2006 pri návrate z misie. Na jeho počesť sa dňa 27. júna 2013 konal už VII. ročník memoriálu Dušana Paľucha.

Streleckú súťaž organizačne zabezpečoval kapitán Ján Pohlod. V spolupráci s členmi streleckého oddielu z prešovského krídla pripravili terčovú situáciu na strelnici Kondor, neďaleko obce Cemjata, už deň vopred. Memoriálu sa zúčastnilo šesťdesiatsedem strelcov (18 družstiev) z útvarov OS SR, Vojenskej polície, Policajného zboru SR, Zboru väzenskej a justičnej stráže, Colnej správy, Zväzu vojakov SR a Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku Lešť. Svoju mušku si strelci preverili na šiestich streleckých parkúroch, z krátkej aj dlhej zbrane, pričom museli vystreliť minimálne deväťdesiatdeväť rán. V závere memoriálu si svoje pohotové reakcie overili aj v streleckom súboji so svojimi kolegami.

V kategórii jednotlivcov sa víťazom stal: mjr. Mgr. Ľubomír Stanko z OR PZ SR Prešov, druhé mieste získal npor. Mgr. Peter Karniš z ÚŠZV Lešť a na treťom mieste sa umiestnil slob. Michal Hostovičak zo žr Michalovce.

V kategórii družstiev zvíťazilo družstvo ÚŠZV Lešť v zložení mjr. Mgr. Ľubomír Polievka, npor. Mgr. Peter Karniš a npor. Mgr. Martin Urban. Druhé miesto obsadilo družstvo OR PZ SR Prešov v zložení mjr. Mgr. Ľubomír Stanko, npor. Mikuláš Kusajla, npor. Patrik Nehila. A na treťom mieste sa umiestnilo družstvo VP Banská Bystrica v zložení npor. Ing. Juraj Antol, nrtm. Marián Soroka a rtm. Štefan Tršo.

Streleckú súťaž svojou návštevou poctila aj rodina zosnulého príslušníka vrtuľníkového krídla, ktorá víťazom zablahoželala a odovzdala im vecné ceny. Memoriál sa z roka na rok teší väčšej obľube. Súťažiaci ocenili vysokú úroveň súťaže a my sa na všetkých tešíme opäť o rok.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4

Autor: por. Daniel Nehila , Foto: autor, rtm. Martin Rimák - Dátum: 02.07.2013
Čítanosť: 8424
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share