Preskocit navigáciu

Slávnostné odovzdanie medailí v Deryneii


Slávnostné odovzdanie medailí v Deryneii

Vojaci Sektoru 4 dňa boli dňa 26. júna 2013 za službu v mierovej misii UNFICYP ocenení medailami „UN force MEDAL“. Na slávnosti, ktorá sa uskutočnila v priestoroch amfiteátra v obci Deryneia nachádzajúcej sa na gréckej časti Cypru, si ocenenia prevzali okrem slovenských aj maďarskí, srbskí a chorvátski vojaci. Táto medaila sa udeľuje profesionálom slúžiacim v zahraničnej misii nepretržite po dobu aspoň deväťdesiatich dní.

Príslušníkom Sektoru 4 medaily odovzdali najvyššia politická predstaviteľka misie UNFICYP Lisa Buttenheim, mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa Slovenskej republiky na Cypre Oksana Tomová, srbský veľvyslanec v Cyperskej republike Savo Djurica a maďarský veľvyslanec v Cyperskej republike Balász Botos.

Najvyššiu politickú predstaviteľku misie UNFICYP Lisu Buttenheim privítal na úvod slávnosti veliteľ Sektoru 4 podplukovník Adolf Uličný. Lisa Buttenheim vo svojom príhovore vyjadrila všetkým prítomným vojakom svoje uznanie a poďakovanie za to, že sú poslami mieru a stability pre ľudí v priestore ich nasadenia. Počas príhovoru vyzdvihla najmä vysokú operačnú pripravenosť príslušníkov sektoru, dôraz položila najmä na prácu patrolovacích a MOLO tímov, ktoré svoju každodennú prácu vykonávajú v nárazníkovej zóne. Na konci prejavu uviedla, že práca, ktorú vojaci v operácií realizujú, je v prospech obyvateľstva celého ostrova Cyprus.

Záver slávnosti patril kultúrnemu programu, kde vystúpili slovenskí profesionálni vojaci a zaspievali pre prítomných slovenské piesne. Slovenských vojakov nasledovali v kultúrnom programe srbskí a maďarskí príslušníci. Ako posledná vystúpila tanečná skupina z obce Deryneia.


Slávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v DeryneiiSlávnostné odovzdanie medailí v Deryneii

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: npor. Miroslav Matejko - Dátum: 02.07.2013
Čítanosť: 6487
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share