Preskocit navigáciu

Úspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových Zámkoch


Úspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových Zámkoch

Príslušníci padákovej, výsadkovej a záchrannej služby vzdušných síl v sobotu 29. júna 2013 reprezentovali Ozbrojené sily Slovenskej republiky na leteckých dňoch v Nových zámkoch.

V spolupráci s košickým Aeroklubom predviedli ukážku nasadenia partizánskych skupín formou výsadku z historického lietadla An-2. Táto spolupráca nadväzuje na minuloročné aktivity, ktoré sú verejnosťou na leteckých dňoch veľmi vítané. Skupina ľudí z košického Aeroklubu imituje vzdušné letecké súboje 2. svetovej vojny, súčasťou ktorých je aj podpora jednotiek na zemi samotným výsadkom parašutistov na okrúhlych padákoch. Počas propagačných zoskokov a rekonštrukcie bojov z druhej svetovej vojny sa opäť s úspechom predviedli naši výsadkári z veliteľstva vzdušných síl a leteckej základne Kuchyňa, Sliač a Prešov.

Aj napriek zložitým poveternostným podmienkam ukážky zvládli na profesionálnej úrovni a diváci ich zakončili dlhotrvajúcim potleskom.


Úspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových ZámkochÚspech padákových odborníkov na leteckých dňoch v Nových Zámkoch

Autor: npráp. Ing. Roman VESELÝ , Foto: npráp. Ing. Roman VESELÝ - Dátum: 03.07.2013
Čítanosť: 6868
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share