Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk Sliač


Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk Sliač

S cieľom preveriť dodržiavanie opatrení na zvýšenie prevádzkyschopnosti leteckej techniky pricestoval 17. júla na pracovnú návštevu zmiešaného krídla Sliač náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek.

Po krátkom úvodnom brífingu generálporučík Vojtek v sprievode veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádneho generála Miroslava Korbu a hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša osobne preveril vykonávanie opráv leteckej techniky v technickej letke opráv a predpísaných prác (TLOPP). Pozitívne vyhodnotil prístup príslušníkov letky, ktorí vykonávajú práce pri uschopňovaní leteckej techniky častokrát aj po pracovnej dobe a počas víkendov.

Počas pracovnej návštevy náčelník GŠ preveril aj postup prác pri odstraňovaní porúch na leteckom trenažéri LTV-29 M, ktorý bol poškodený záplavami v marci tohoto roka. Zároveň ocenil odborný a profesionálny prístup špecialistov vyčlenených zo Síl výcviku a podpory a Vzdušných síl, ktorí sa na oprave podieľajú. Generálporučík Vojtek sa ďalej zaujímal o prebiehajúce práce na navigačnom systéme TACAN a prijaté opatrenia na urýchlenie sprevádzkovania tohto systému.

Ďalšou nemenej dôležitou oblasťou záujmu náčelníka generálneho štábu, bola pripravenosť leteckej techniky, pilotov a technického personálu zaradených do pohotovostného systému NATINADS. Počas diskusie s pilotmi a technickým personálom sa spolu s hlavným poddôstojníkom zameral na realizáciu opatrení, ktoré boli prijaté na znižovanie nadčasových hodín.

Na záver pracovnej návštevy veliteľ Vzdušných síl poďakoval za otvorený a konštruktívny prístup náčelníka generálneho štábu a hlavného poddôstojníka OS SR pri riešení úloh spojených s prevádzkou leteckej techniky v zmiešanom krídle Sliač.


Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk SliačPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk SliačPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk SliačPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk SliačPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk SliačPracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu OS SR v zk Sliač

Autor: zk Sliač , Foto: zk Sliač - Dátum: 18.07.2013
Čítanosť: 8013
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share