Preskocit navigáciu

Slovenská vojensko-policajná spolupráca v UNFICYP je výborná


Slovenská vojensko-policajná spolupráca v UNFICYP je výborná

Nevojenskú zložku slovenského príspevku na Cypre od 10. marca predstavujú aj dvaja príslušníci Policajného zboru SR, ktorí posilnili kontingent UNFICYP-UNPOL. Ministerstvo vnútra SR vyslalo do misie majora Mgr. Rastislava Caju a majorku JUDr. Janu Jahodníkovú, ktorí tvoria slovenský policajný minikontingent.

Majorka Jahodníková je členkou tímu UNPOL stanice v Linu v Sektore 1 a major Rastislav Caja je policajným zástupcom veliteľa Sektoru 4 so sídlom vo Famaguste.

Zástupcovia UNPOL spolupracujú predovšetkým s vojenskými príslušníkmi UN, medzi ktorých patrí veliteľ čaty nadporučík Vladislav Gašpar a veliteľ roty kapitán Zoltán Kömives.

Jedna z dôležitých úloh členov UNFICYP-UNPOL je aj spolupráca s vojenskou zložkou misie UNFICYP. Major Caja zo svojej pozície riadi operačné úlohy policajtov pôsobiacich na jednotlivých staniciach UNPOL. Taktiež je zodpovedný za hladký priebeh spolupráce medzi vojakmi a policajtami. Podieľa sa na plánovaní, organizovaní a vyhodnocovaní spoločných hliadok v Sektore 4, zodpovedá aj za efektívnu náplň pracovného času a obsahu hliadok.

Vzájomná spolupráca vojenskej a policajnej zložky misie UNFICYP prináša úžitok a obohatenie obom stranám, pretože úlohy plnené oboma zložkami síce vychádzajú zo spoločného mandátu misie, ale spôsob ich plnenia je rozdielny. Spoločné hliadky a spolupráca oboch komponentov preto prináša vzájomné zosúladenie práce, efektivitu, ako aj splnenie mandátu misie v plnom slova zmysle.


Slovenská vojensko-policajná spolupráca v Sektore 4 je výbornáSlovenská vojensko-policajná spolupráca v Sektore 4 je výbornáSlovenská vojensko-policajná spolupráca v Sektore 4 je výbornáSlovenská vojensko-policajná spolupráca v Sektore 4 je výbornáSlovenská vojensko-policajná spolupráca v Sektore 4 je výborná

Autor: npor. Miroslav Matejko - UNFICYP , Foto: autor - Dátum: 19.07.2013
Čítanosť: 7634
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share