Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl navštívil Srbsko


Veliteľ vzdušných síl navštívil Srbsko

Minulý týždeň, 14. až 16. augusta 2013 sa v Srbsku uskutočnilo pracovné stretnutie veliteľa Vzdušných síl OS SR brigádneho generála Miroslava Korbu s veliteľom Vzdušných síl a protivzdušnej obrany Srbska generálmajorom Rankom Živakom.

Cieľom ich pracovného stretnutia bolo prediskutovanie možných oblastí vzájomnej spolupráce na úrovni vzdušných síl, výmena skúseností a poznatkov spojených s prevádzkou a údržbou lietadiel.

Delegáciu Vzdušných síl OS SR, vedenú brigádnym generálom Korbom, uvítal v priestoroch Veliteľstva vzdušných síl a protivzdušnej obrany Srbska osobne veliteľ generálmajor Živak. Vo svojej prezentácie oboznámil slovenskú delegáciu s úlohami, štruktúrou a pôsobením vzdušných síl Srbska. Pracovné rokovanie následne pokračovalo v priestoroch Leteckej brigády Batajnica, kde partneri prerokovali oblasti výcviku pilotov, zabezpečenia prevádzky a opráv leteckej techniky a techniky PVO. Rokovanie bolo zavŕšené statickou ukážkou leteckej techniky dislokovanej v priestoroch leteckej brigády a prezentáciou činnosti Vojenského medicínskeho inštitútu.

Obe delegácie sa zhodli na oblastiach, v ktorých sa môže ich vzájomná spolupráca rozvíjať, a to hlavne využitie kapacít v oblasti výcviku osádok na leteckom simulátore vrtuľníka Mi-17 v OS SR a kapacít Vojenského medicínskeho inštitútu Srbska.


Veliteľ vzdušných síl navštívil SrbskoVeliteľ vzdušných síl navštívil SrbskoVeliteľ vzdušných síl navštívil SrbskoVeliteľ vzdušných síl navštívil SrbskoVeliteľ vzdušných síl navštívil SrbskoVeliteľ vzdušných síl navštívil Srbsko

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 22.08.2013
Čítanosť: 7470
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share