Preskocit navigáciu

„Sliačski tigri“ v poľskom Radome


„Sliačski tigri“ v poľskom Radome

   Pri príležitosti 95. výročia poľského vojenského letectva sa v dňoch 24. - 25. augusta v poľskom Radome konali XIII. medzinárodné letecké dni Air Show Radom 2013. Slovenské Vzdušné sily sa na podujatí prezentovali statickou ukážkou stíhačky MiG-29 UBS z leteckej základne Sliač a lietadla L-410 UVP E20 z dopravného krídla Kuchyňa.

   Leteckú základňu Sliač na jednom z najprestížnejších leteckých podujatí v Európe reprezentovali príslušníci bojovej letky na čele s kapitánom Jaroslavom Chromým. Pri odlete sa s nimi prišiel rozlúčiť veliteľ základne plukovník gšt. Vladimír Lisý, ktorý im poprial bezpečný vzlet zo základne a šťastný návrat domov. Do Poľska s nimi pocestoval aj maskot sliačskej tigrej letky.

   Letecké dni, ktoré sa od r. 2000 konajú v poľskom Radome navštívilo okolo 180 tísíc divákov. Na podujatí sa prezentovalo 220 lietadiel z 21 štátov.


„Sliačski tigri“ v poľskom Radome„Sliačski tigri“ v poľskom Radome„Sliačski tigri“ v poľskom Radome„Sliačski tigri“ v poľskom Radome„Sliačski tigri“ v poľskom Radome„Sliačski tigri“ v poľskom Radome„Sliačski tigri“ v poľskom Radome

Autor: por. Peter Tkáč , Foto: por. Peter Tkáč, blt - Dátum: 30.08.2013
Čítanosť: 8101
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share