Preskocit navigáciu

Príslušníci SLOVCON Sektoru 4 si pripomenuli výročie prijatia Ústavy SR


Príslušníci SLOVCON Sektoru 4 si pripomenuli výročie prijatia Ústavy SR

Slávnostným nástupom a pochodom si príslušníci Sektoru 4 pripomenuli dňa 2. septembra výročie prijatia Ústavy Slovenskej republiky.

K príslušníkom SLOVCONU sa prihovoril veliteľ Sektoru 4 podplukovník Adolf Uličný, ktorý okrem iného pripomenul, že deň prijatia Ústavy SR je dôležitým medzníkom našich dejín a žiadna zvrchovanosť sa nebuduje ľahko, lebo väčšinou býva často spojená s krviprelievaním a vojnami. Preto apeloval na zhromaždených príslušníkov SLOVCONU, aby nezabudli na historický odkaz, ktorý zanechala vo svojej preambule Ústava Slovenskej republiky.

Rozkaz prezidenta Slovenskej republiky k výročiu prijatia Ústavy SR a ku výročiu SNP prečítal pre príslušníkov SLOVCONU nadporučík Pavel Staš.

Aj príslušníci ženijnej čaty, MFR, FMPU, ktorí sú dislokovaní na veliteľstve misie UNFICYP v Nikózii vykonali pri príležitosti výročia prijatia Ústavy SR slávnostný nástup, ktorému velil hlavný ženista podplukovník Jaroslav Marko.

Pri príležitosti výročia prijatia Ústavy SR zorganizoval 31. augusta vo Varoshi veliteľ Sektoru 4 medzinárodný priateľský volejbalový turnaj za účasti príslušníkov maďarského, srbského a slovenského kontingentu.


11112

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: npor. Miroslav Matejko - Dátum: 06.09.2013
Čítanosť: 6645
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share