Preskocit navigáciu

Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP


Výmena veliteľov v Sektore 4 v operácii UNFICYP

Po uplynutí jedného roka sa v misii UNFICYP na Cypre uskutočnila výmena na poste veliteľa Sektoru 4. Odchádzajúci veliteľ Sektoru 4 podplukovník Adolf Uličný odovzdal velenie na ďalší rok svojmu nástupcovi podplukovníkovi Miroslavovi Mišovicovi. Táto udalosť sa odohrala v priestore CGS pred nastúpeným novým medzinárodným rotujúcim personálom. Odovzdanie funkcie sa uskutočnilo symbolickým odovzdaním a prevzatím UN vlajky medzi odchádzajúcim a nastupujúcim veliteľom.

Slávnostný akt (Hand Over Take Over - ceremony) sa uskutočnil dňa 24. 9. 2013 v CGS vo Famaguste za účasti vojenského veliteľa misie UNFICYP generálmajora Chao Liu, náčelníka štábu misie UNFICYP plukovníka Angusa Loudona a ďalších významných vojenských a civilných predstaviteľov misie UNFICYP. Slovenskú stranu reprezentovala mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa na Cypre J. E. Oksana Tomová a zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR plukovník Ivan Hůlek, ktorý viedol metodický tím pri rotácii. Pozvanie na slávnostnú udalosť prijal aj maďarský veľvyslanec na Cypre J. E. Balász Botos a ukrajinský veľvyslanec na Cypre J. E. Boris Humeniuk.

Na úvod slávnostného aktu vystúpil so svojim príhovorom generálmajor Chao Liu, ktorý poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi za vzorne vykonanú prácu v operácii UNFICYP a novému veliteľovi poprial mnoho úspechov pri plnení náročných operačných úloh v nasledujúcom období.

Ďalej so svojim príhovorom vystúpila Oksana Tomová. Veľvyslankyňa vysoko ocenila prácu doterajšieho veliteľa Sektoru 4 a všetkým vojakom poďakovala za významný príspevok Slovenskej republiky do misie UNFICYP.

Po slávnostnom pochode príslušníkov Sektoru 4 sa uskutočnila recepcia, na ktorej predstavili svoje národné kulinárske špeciality slovenskí, srbskí a maďarskí kuchári pôsobiaci v Sektore 4.


111122223

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: rtn. Roman Chovanec - Dátum: 26.09.2013
Čítanosť: 6820
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share