Preskocit navigáciu

Príslušníci plo IGLA sa pripravujú na certifikáciu


Príslušníci plo IGLA sa pripravujú na certifikáciu

„Príslušníci čaty protivzdušnej obrany protilietadlového kompletu Igla sú pripravení plniť úlohy v prospech 22. mechanizovanej práporovej skupiny!“, zahlásil 19. septembra veliteľ ADO teamu nadporučík Pavol Šrámek pri príchode do Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť veliteľovi práporovej skupiny.

Týmto aktom prebral veliteľ 22. mprsk príslušníkov čaty Igla a ADO (Air Defence Officer) tímu do svojej podriadenosti a otvoril tak finálnu časť intenzívneho výcviku, ktorý bude zavŕšený certifikačným cvičením Common Challange 2013 pod dohľadom Creval teamu. Intenzívny výcvik absolvuje nitrianska jednotka prevažne formou takticko-poradových cvičení vo dne i v noci, v takmer celom výcvikovom priestore Lešť v rámci výcviku obranných, útočných a stabilizačných operácii vykonávaných 22. mprsk.

Certifikačné práporové taktické cvičenie sa na Lešti uskutoční od 7. do 11. októbra. Dovtedy čaká na našu jednotku náročná úloha zladiť sa s „mechanizátormi“, čo v praxi znamená nepretržite (24/7) monitorovať a chrániť vzdušný priestor a tak zabezpečiť plánované bojové aktivity 22.mprsk pred vzdušným napadnutím.

Po úspešnej certifikácii bude čata protivzdušnej obrany protilietadlového kompletu Igla v rokoch 2014 a 2015 zaradená do zálohy nasaditeľných síl NATO v zmysle príslušného národného cieľa síl ako záväzku Slovenskej republiky voči Severoatlantickej aliancii.


111

Autor: npor. Peter Očenáš , Foto: plrb Nitra - Dátum: 01.10.2013
Čítanosť: 5895
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share