Preskocit navigáciu

Návšteva srbského náčelníka GŠ v Sektore 4


Návšteva srbského náčelníka GŠ v Sektore 4

Príslušníci srbských ozbrojených síl plnia úlohy v rámci Sektoru 4 od roku 2011. Ich hlavná časť je dislokovaná v Patrol base (PB) 126 neďaleko obce Pyla. Tieto priestory v rámci svojej pracovnej návštevy na Cypre navštívil v stredu 2. októbra 2013 náčelník Generálneho štábu srbských ozbrojených síl generál Ľjubiša Diković.

Bola to prvá návšteva srbského náčelníka generálneho štábu v Sektore 4 od začlenenia srbských jednotiek do síl UNFICYP. V priestoroch základne ho osobne privítal veliteľ jednotky MS OSN UNFICYP podplukovník Miroslav Mišovic spolu so svojím zástupcom podplukovníkom Mártonom Szászom.

Za prítomnosti veliteľa 2. čaty kapitána Milana Rističa a jeho zástupcu kapitána Bojana Milovanoviča, v ktorej sú začlenení príslušníci srbských ozbrojených síl, oboznámil náčelník štábu MS OSN UNFICYP kapitán Tomáš Kurpaš všetkých zúčastnených s aktuálnou situáciou, plnenými úlohami a oblasťou zodpovednosti.

Generál Diković vysoko ocenil spoluprácu jednotiek v rámci plnenia náročných úloh mierových síl na Cypre. Ako ďalej uviedol, takáto spolupráca vytvára predpoklady pre ďalší odborný rast všetkých participujúcich vojakov. Verí, že svoje skúsenosti z medzinárodnej spolupráce zúčastnení vojaci následne zúročia po návrate k domovským útvarom a odovzdajú ich ďalším príslušníkom ozbrojených síl.


Návšteva srbského náčelníka štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka štábu v Sektore 4Návšteva srbského náčelníka štábu v Sektore 4

Autor: npor. Milan Vician - UNFICYP , Foto: autor - Dátum: 04.10.2013
Čítanosť: 3342
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share