Preskocit navigáciu

Leteckí modelári na sliačskom letisku


Leteckí modelári na sliačskom letisku

V poslednú septembrovú sobotu Leteckú základňu Sliač navštívili leteckí nadšenci a spolu s organizátormi pripravili súťaž leteckých modelárov.

Počasie organizátorom prialo, a tak sa v priestoroch leteckej základne v krásne slnečné sobotňajšie ráno stretla viac ako stovka priaznivcov leteckého modelárstva a približne päťdesiat z nich aj lietalo. Návštevníci sa tak mohli pokochať rôznymi modelmi lietadiel, z ktorých azda najzaujímavejší bol model lietadla BAE HAWK s prúdovým motorom. Nechýbalo ani prekvapenie pre deti v podobe lietajúceho autíčka s pohonom medvedíka domácej výroby Daniela Haydena.

Hlavným organizátorom podujatia bolo Zmiešané krídlo Sliač a Slovenský odborový zväz zamestnancov obrany zo zmiešaného krídla. Spoluorganizátorom podujatia bol Letecko-modelársky klub Zvolen a Letecko-modelársky klub Liptovský Mikuláš. Jeho cieľom bolo okrem iného aj informovanie mladých talentov o službe vo Vzdušných silách OS SR. 

Riadiaci lietania na ploche Oto Ďurčovič, ktorý zároveň aj podujatie moderoval, bol s jeho priebehom veľmi spokojný. Podľa jeho slov sa súťaž vydarila, niesla sa v pokojnom duchu a hlavne bola bez incidentov. Zároveň uviedol, že budúci 1. ročník súťaže leteckých modelárov na sliačskej leteckej základni bude určite výnimočný. Bude sa totiž konať už za účasti širokej verejnosti pri príležitosti 70. výročia pristátia povstaleckých letcov na letisku Zolná.


Leteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letiskuLeteckí modelári na sliačskom letisku

Autor: por. Peter Tkáč , Foto: Autor - Dátum: 07.10.2013
Čítanosť: 5756
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share