Preskocit navigáciu

Odpustová slávnosť


Odpustová slávnosť

Vo vojenskej farnosti bl. Jána Pavla II. pri dopravnom krídle Kuchyňa sa v utorok 22. októbra 2013 konala odpustová slávnosť. Svätú omšu celebroval generálny vikár plukovník Mons. František Počurek. Spolu s nim ju koncelebroval farár miestnej vojenskej farnosti Slávko Ganaj, dekani vzdušných síl plukovník Marko Trochan a podplukovník Marek Ignacik a vdp. Ladislav Ostrák, bývalý farár miestnej farnosti v Kuchyni.

Celebrant v homílii pripomenul životnú cestu Jána Pavla II., ktorý svojím príkladom ukázal celému svetu, ktorý si ctí len mladosť, bohatstvo, zdravie a krásu, že človek má obrovskú hodnotu a dôstojnosť aj vtedy, keď je bezmocný, chorý a nevládny, odkázaný na starostlivosť iných.

Medzi prítomnými nechýbal ani veliteľ dopravného krídla Kuchyňa plukovník Peter Prokop, jeho zástupca podplukovník Marián Benča, príslušníci a zamestnanci krídla. Slávnosť ku cti bl. Jána Pavla II. sa na pokyn Vatikánu bude konať v tejto farnosti každoročne 22. októbra, na výročie uvedenia Jána Pavla II. do pápežského úradu (22.10.1978).


Odpustová slávnosťOdpustová slávnosťOdpustová slávnosťOdpustová slávnosť

Autor: npor. Zuzana Jurkovič , Foto: autor - Dátum: 23.10.2013
Čítanosť: 5959
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share