Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Žiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v Sliači


Žiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v Sliači

V rámci branného cvičenia pod názvom „Ochrana života a zdravia” navštívili 18. októbra Leteckú základňu Sliač žiaci Základnej školy Arnolda Ipolyho z Balogu nad Ipľom. Príslušníci základne pripravili pre žiakov základnej školy bohatý náučný program.

Hneď na úvod exkurzie bola pre deti pripravená ukážka sliačskych sokoliarov, v rámci ktorej boli žiakom prezentované základné informácie o sokoloch a ich druhoch. Potom naseldovala ukážka nadzvukového bojového lietadla MIG 29, ktoré žiakov veľmi zaujalo, nakoľko lietadlo v bezprostrednej blízkosti ešte nemali možnosť vidieť. Pilot lietadla informoval deti a pedagogický personál o technických parametroch a taktiež ochotne odpovedal na všetky kladené otázky.

Program uzatvárala vojenská hasičská jednotka. V rámci ich ukážky mali deti možnosť vidieť prácu hasičov a navštíviť jednu z najmodernejších hasičských zbrojníc v OS SR. Najviac sa potešili tomu, že si každý z nich mohol vyskúšať hasičský odev a taktiež pozrieť si techniku, ktorú vojenskí hasiči používajú pri zásahoch. Účastníci exkurzie boli spokojní a odchádzali obohatení o nové poznatky a príjemné zážitky.


Žiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v SliačiŽiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v SliačiŽiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v SliačiŽiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v SliačiŽiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v SliačiŽiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v SliačiŽiaci z Balogu nad Ipľom navštívili leteckú základňu v Sliači

Autor: zk Sliač , Foto: čat. Mário Selecký - Dátum: 23.10.2013
Čítanosť: 7000
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share