Preskocit navigáciu

Prápor rádiolokačného prieskumu oslávil 10. výročie


Prápor rádiolokačného prieskumu oslávil 10. výročie
V súvislosti s 10. výročím vzniku práporu rádiolokačného prieskumu sa 17. októbra vo Zvolene uskutočnil slávnostný nástup veliteľstva jubileujúceho práporu a jeho podriadených rôt.
 
Pre príslušníkov práporu rádiolokačného prieskumu má mesiac október špecifický význam. Zlúčením dvoch skupín rádiolokačného prieskumu Mierovo a Košice vznikol 1. októbra 2003 prápor, ktorý je pevnou súčasťou brigády velenia, riadenia a prieskumu.
 
Okrem bývalých príslušníkov práporu prijali pozvanie aj veliteľ brigády velenia riadenia a prieskumu plukovník Miloš Mosný, náčelník štábu brigády podplukovník Vladimír Kuchár a veliaci poddôstojník Vzdušných síl štábny nadrotmajster Peter Kuka.
 
Podľa veliteľa práporu podplukovníka Rudolfa Eštóka nie je desať rokov v živote človeka dlhý čas, ale v trvaní útvaru je to už dostatočne dlhý čas na to, aby sa preverili kvality personálu a životaschopnosť vojenskej jednotky. Počas slávnostného nástupu prítomným pripomenul históriu práporu a súčasne poďakoval bývalým ale aj súčasným príslušníkom za kvalitné plnenie úloh v pohotovostnom systéme vzdušných síl a v systéme NATINAMDS.
 
Plukovník Mosný vo svojom vystúpení ocenil prácu podriadených jednotiek a ich príslušníkom osobne odovzdal Pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku ozbrojených síl SR.
 
Prácu príslušníkov práporu ocenil prostredníctvom pamätného listu aj náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek a veliteľ Vzdušných síl brigádny generál  Miroslav Korba. Slávnostný pochod jednotiek uzavrel oficiálny program osláv výročia vzniku útvaru.
 


Autor: kpt. Slavomír JANGL , Foto: rtm. Martin BOHÁČ - Dátum: 29.10.2013
Čítanosť: 6185
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share