Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka v bvrps Zvolen


Výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka v bvrps Zvolen
Dňa 14.11.2013 sa na brigáde velenia riadenia a prieskumu vo Zvolene uskutočnil výber „Najlepšieho vojaka a Najlepšieho poddôstojníka“ výcvikového roka 2013.
Komisia, ktorá zasadla pre výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka bvrps mala zodpovednú úlohu vybrať z pomedzi siedmich profesionálov toho najlepšieho. Rozhodovanie komisie a samotný výber najlepších bol založený na objektivite posudzovania osobných a odborných kvalít kandidátov a jednotlivých hodnotených kritérií. Nominovaní profesionálni vojaci museli v prvom rade splniť základné kritéria, ktoré boli nevyhnutné pre zaradenie do výberu. Okrem týchto sa hodnotili i doplnkové kritéria. Pri rozhodovaní sa komisia riadila pravidlami určených programom pre výber najlepšieho vojaka mužstva a poddôstojníka.
Na základe výsledkov výberových komisií podriadených jednotiek brigády a splnenia základných kritérií sa do úzkeho výberu v hodnostnom zbore poddôstojníkov dostali rotný Anton Rapčan, rotná Lenka Truhanová, rotmajsterka Natália Šuleková a rotmajster Slavomír Drobena. Z hodnostného zboru mužstvo komisia vybrala slobodníčku Martinu Molnárovú, slobodníčku Helenu Kanalošovú a desiatničku Helenu Melišíkovú.
Komisia veliteľa bvrps, pod vedením nadrotmajstra Štefana Pihuliča na základe dosiahnutých výsledkov vybrala tých najlepších. V hodnostnom zbore poddôstojníkov sa na prvom mieste umiestnil a čestné ocenenie „najlepší poddôstojník brigády velenia, riadenia a prieskumu“ získal rotný Anton Rapčan z roty podpory velenia Vzdušných síl, v hodnostnom zbore mužstvo sa na prvom mieste umiestnila a čestné ocenenie „najlepší vojak“ získala slobodníčka Martina Molnárová z operačného centra.
Zastupujúci veliteľ bvrps podplukovník Vladimír Kuchár v príhovore ocenil prácu všetkých nominovaných profesionálnych vojakov, ako aj ich prínos pri plnení úloh v profesionálnej oblasti a reprezentáciu nielen útvaru, ale celých ozbrojených síl SR.
Uvedené ocenenia predstavujú uznanie osobnostných a profesionálnych kvalít profesionálnych vojakov v hodnostnom zbore mužstva a poddôstojníkov a zároveň vytvárajú zdravé konkurenčné prostredie a pozitívnu motiváciu príslušníkov ozbrojených síl SR.
 


Autor: nrtm. Štefan PIHULIČ , Foto: rtm. Martin BOHÁČ - Dátum: 14.11.2013
Čítanosť: 9890
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share