Preskocit navigáciu

Generálmajor Chao Liu na inšpekcii u ženijnej čaty veliteľstva


Generálmajor Chao Liu na inšpekcii u ženijnej čaty veliteľstva

V pondelok 18. novembra 2013 v poobedňajších hodinách bola u ženijnej čaty veliteľstva misie UNFICYP vykonaná inšpekcia veliteľa misie UNFICYP – Force Commandera (FC) generálmajora Chao Liu a hlavných funkcionárov štábu misie UNFICYP.

Inšpekcia sa konala na patrolovacej základni PB-91 v Sektore 4, v ktorej sú dislokovaní príslušníci Maďarského kontingentu Sektoru 4 - HUNCON. Miesto inšpekcie nebolo vybrané náhodne. Ženijná čata práve v okolí tejto základne plnila svoje úlohy a to konkrétne opravu pozorovacej veže a renováciu odpadového systému.

Po príchode FC a podaní hlásenia začala inšpekcia informačným brífingom, ktorý viedol náčelník ženijnej sekcie – Force Engineer (FE) podplukovníkom Jurajom Česenekom. Komisii bola prezentovaná štruktúra ženijnej čaty a jej zaradenie v rámci misie, jej úlohy a priebeh výcviku pred vyslaním do misie. Po prezentácii nasledovala diskusia, pri ktorej sa Chao Liu zaujímal aj o problémy, ktorým ženijná čata čelí pri plnení úloh. Následne sa veliteľ presunul na pracoviská, kde príslušníci ženijnej čaty prezentovali ukážku praktickej činnosti. Generálmajor Chao Liu so svojim tímom vysoko vyhodnotil pripravenosť ženijnej čaty na plnenie úloh v rámci misie UNFICYP.


1111222233

Autor: pplk. Juraj Česenek , Foto: UNFICYP - Dátum: 28.11.2013
Čítanosť: 2962
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share