Preskocit navigáciu

Mikuláš zavítal aj na prešovské letisko


Mikuláš zavítal aj na prešovské letisko
Šiesty december je deň, ktorý si pamätajú najmä deti. Už týždne predtým sú netrpezlivé a plné očakávaní, čo im Mikuláš prinesie.
Svoju mikulášsku nádielku si deti profesionálnych vojakov a zamestnancov vrtuľníkového krídla mohli v tento deň nájsť aj v krásne vyzdobenom hangári prešovského letiska. Po celodennom čakaní sa v popoludňajších hodinách vrtuľníkové krídlo zaplnilo detskou radosťou. Čarovné sane ťahané sobmi Mikuláš tento krát vymenil za pohodlnejší prostriedok prešovských letcov. Vo vrtuľníku si okrem veľkého množstva sladkých dobrôt bradatý ujo so sebou priniesol aj krásnych anjelikov a čertov, ktorí robili návštevníkom neplechu.
Stopäťdesiat detí privítalo a potešilo Mikuláša pesničkami a básničkami od výmyslu sveta. Aj takto mu dokázali, že boli celý rok poslušné a odmenu si zaslúžia. Malí anjelici však museli zvedavému Mikulášovi ešte odpovedať na jeho otázky, aby sa uistil, že doma rodičov nezlostili. No potom prišiel ten vysnívaný okamih, kedy dostali od Mikuláša balíčky sladkostí. Stískali ich vo svojich rúčkach ako veľký poklad. So slovami: „O rok sa opäť uvidíme“, sa Mikuláš s deťmi rozlúčil a vybral sa na ďalšiu cestu. My sme mu spoločne so svojimi ratolesťami zamávali a potom s radosťou v srdci a úsmevom na perách zamierili do svojich domovov.

Mikuláš zavítal aj na prešovské letiskoMikuláš zavítal aj na prešovské letiskoMikuláš zavítal aj na prešovské letiskoMikuláš zavítal aj na prešovské letiskoMikuláš zavítal aj na prešovské letisko 2Mikuláš zavítal aj na prešovské letisko 2Mikuláš zavítal aj na prešovské letisko 2Mikuláš zavítal aj na prešovské letisko 2

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: vkPO - Dátum: 11.12.2013
Čítanosť: 8522
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share