Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Týždeň otvorených dverí vo Zvolenskom stredisku kultúrno – osvetových činností


Týždeň otvorených dverí vo Zvolenskom stredisku kultúrno – osvetových činností
Stredisko kultúrno – osvetových činností posádky Zvolen naznačilo počas stretnutí, v rámci svojej prvej významnej aktivity, svoje priority.
Oblasť kultúry a osvety predstavuje v podobe reálne organizovaných aktivít širokú škálu možností. Práve typ aktivity Dní otvorených dverí bol ideálnou formou pre prezentovanie zámerov pracovníkov strediska pre ďalšiu činnosť v podmienkach posádky Zvolen. Základom pre naplánovanie aktivít v roku 2014 budú najmä skúsenosti z práce v Posádkovom klube armády Zvolen, ktorý bol pred deviatimi rokmi zrušený z dôvodu ukončenia nájomnej zmluvy v mestskom Kultúrnom dome na sídlisku Podborová.
Týždeň otvorených dverí v SKOČ posádky Zvolen sa stal pomyselným odrazovým mostíkom pre ďalšiu činnosť. V období začínajúceho adventu sú obľúbenými aktivitami stretnutia s Mikulášom pre deti zamestnancov útvarov. Na takúto nadviazali viaceré stretnutia s príslušníkmi Mestskej polície v oblasti preventívno-osvetovej, s vedením a hercami Divadla J. G. Tajovského vo Zvolene, ale najmä vysoko hodnotné stretnutie s praneterou generála M. R. Štefánika pani Tamarou Dudášovou, rod. Štefánikovou. Práve s ňou súvisí druhá rozhodujúca priorita v stredisku, ktorou je rozvíjanie národných a vojenských tradícií u všetkých kategórií vojenského personálu, ich rodinných príslušníkov, žiakov škôl nevynímajúc. Po dohovoroch bude medzi ne patriť aj spoločný patronát nad vojenskými pamätníkmi v posádke, medzi ktoré od 3. decembra patrí aj málo známy pamätníček v Senohrade pri VP VO Lešť. Stretnutie s osobnosťou a sprievodné podujatia podporili aj veliteľ Zmiešaného krídla Sliač zapožičaním časti výstavy MACE XIII a bývalý predseda občianskeho výboru Ján Hraško zo Zolnej poskytnutím výstavy 1. Čs. samostatného stíhacieho leteckého pluku z Pamätnej izby v Zolnej. Zanietený zberateľ a historik rotný Milan Sekerák stmelil záujem o historické témy predstavením svojej cennej zbierky. Stretnutie venované historickým témam v druhý deň Týždňa otvorených dverí bol bezpochyby hodnotným zážitkom nielen pre všetkých pozvaných hostí, ale aj pre žiakov 4. ročníka Základnej školy Hrnčiarska vo Zvolene.
Doplnkové aktivity patrili stretnutiam s členmi zvolenského klubu Zväzu vojakov, stretnutiami s vojenskými psychológmi VÚ 3030 Zvolen a ÚŠZaV Lešť, ktoré doplnil záujem pracovníka Rádia Regina z Banskej Bystrice počas prezentácie o civilnej ochrane.
Na celkovú spokojnosť zo zorganizovanej aktivity, badateľnú z fotografií, nadviažu pracovníci strediska komplexným informačným servisom formou zasielania informácií v posádke o vlastných aktivitách,ako aj o akciách mnohých partnerov. Všetkým zainteresovaným, ale obzvlášť pani Dudášovej, patrí za pomoc na štartovnej čiare strediska, veľké poďakovanie.
 


Autor: mjr. Zdenko BARANEC , Foto: por. Marián DOLNÍK - Dátum: 11.12.2013
Čítanosť: 8852
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share