Preskocit navigáciu

Výmena kuchárov


Výmena kuchárov

Služba v medzinárodných operáciách so sebou prináša aj spoluprácu s príslušníkmi ozbrojených síl iných štátov. K spoznávaniu kultúr však dochádza nielen v pracovnom čase ale aj mimo neho.

K lepšiemu spoznaniu dopomohla aj výmena personálu – kuchárov medzi Sektorom 4, kde sú dislokovaní príslušníci slovenského kontingentu a Sektormi 1 a 2, kde sú umiestnené jednotky zložené hlavne z príslušníkov Argentínskych ozbrojených síl a vojakov Veľkej Británie.

Dňa 15. januára tak pre príslušníkov v Kempe generála Milana Rastislava Štefánika vo Famaguste pripravili večeru argentínski kuchári a dňa 5. februára mali možnosť vychutnať často neprávom zaznávanú britskú kuchyňu.

Naopak, dňa 20. januára sa o večerné stravovanie v kempe Sant Martin, kde sa nachádza velenie Sektoru 1, postarali slovenskí kuchári, ktorí svoje kuchárske umenie predviedli aj v Sektore 2, kde varili o týždeň neskôr.

Vojaci z Argentíny, Veľkej Británie, Čile a mnohých iných krajín , si tak mohli pochutnať na hovädzom guľáši, makovom a kakaovom závine, ktoré im pripravili slob. Peter Majoroš, des. Katarína Gabľasová a slob. Ľudovít Vicena.


111122

Autor: npor. Milan Vician , Foto: npor. Milan Vician - Dátum: 11.02.2014
Čítanosť: 3653
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share