Preskocit navigáciu

Slovenskí vojaci opäť víťazne


Slovenskí vojaci opäť víťazne

Slovenskí vojaci na misii UNFICYP na Cypre opäť dokázali svoje kvality a všestrannú pripravenosť. Po víťazstve v Military Skills tentoraz nenašli konkurenciu v streleckej súťaži.

V súťaži, ktorá sa konala 24. februára v priestoroch strelnice na UNPA v Nikózii reprezentovalo SLOVCON strelecké družstvo v zložení nrtm. Ján Melničák, rtm. Ivo Gubala, rtn. Ľubomír Lojka a slob. Matej Babics. Ich úloha bola o to zložitejšia, že nestrieľali zo svojich služobných zbraní, ale z pištole FN HP 9mm Browning, ktorú má ako služobnú zbraň zaradená britská armáda. Na oboznámenie sa zo zbraňou pritom mali len jeden nácvik, počas ktorého museli zvládnuť jej konštrukciu a ovládanie za prísnych podmienok a bezpečnostných opatrení.

Rovnako ako zbraň, tak aj jednotlivé disciplíny boli odlišné od tých, na ktoré sme zvyknutí z domáceho výcviku. Strieľalo sa na vzdialenosť 15, 20 a 25 metrov a to nielen zo stoja, ale aj zo sedu, kľaku či z ľahu. Všetky disciplíny boli časovo ohraničené, pričom počas streľby museli prebíjať zbraň.

Slovenské víťazstvo je o to cennejšie, že súťaže sa nezúčastnili len príslušníci Sektoru 1, Sektoru 2 a HQ UNPA, ale aj príslušníci FMPU (Vojenská polícia), UNPOL (Polícia na riešenie civilných záležitostí) a MFR (Mobile force reserve).


111122

Autor: npor. Milan Vician , Foto: rtn. Roman Chovanec - Dátum: 28.02.2014
Čítanosť: 6211
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share