Preskocit navigáciu

Sliačski letci spomínali na oslobodenie Sliača


Sliačski letci spomínali na oslobodenie Sliača

Dňa 19. marca 2014 uplynulo už 69 rokov odvtedy, čo vojská 2. ukrajinského frontu, v rámci ktorého bojovali aj rumunské jednotky, oslobodili bývalé obce Hájniky a Rybáre dnes známe ako mesto Sliač.

Túto významnú udalosť si k pamätníku padlých počas II. svetovej vojny prišli pripomenúť príslušníci Zmiešaného krídla Sliač, spolu s predstaviteľmi miestnej samosprávy a obyvateľmi mesta Sliač. Zástupca veliteľa krídla podplukovník Martin Hronec a veliaci poddôstojník krídla štábny nadrotmajster Michal Cződör si v mene všetkých príslušníkov útvaru uctili pamiatku padlých položením kytice k pamätníku.

K vážnosti a dôstojnému priebehu aktu významnou mierou prispela účasť príslušníkov Vojenskej hudby Banská Bystrica a klubu vojenskej histórie Stred zo Zvolena na tomto spomienkovom stretnutí.


Sliačski letci spomínali na oslobodenie SliačaSliačski letci spomínali na oslobodenie SliačaSliačski letci spomínali na oslobodenie SliačaSliačski letci spomínali na oslobodenie SliačaSliačski letci spomínali na oslobodenie SliačaSliačski letci spomínali na oslobodenie Sliača

Autor: por. Peter Tkáč , Foto: čat. Mário Selecký - Dátum: 19.03.2014
Čítanosť: 4772
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share