Preskocit navigáciu

Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013


Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013
V mesiaci marec sa v priestoroch letiskového klubu vrtuľníkového krídla v Prešove stretli velitelia a náčelníci jednotiek na dvojdňovom zamestnaní, ktorého úlohou bolo vyhodnotenie výcvikového roka 2013, ale aj rozšírenie vedomostí a aktualizácia poznatkov z oblasti štruktúry OS SR, činnosti iných útvarov a pôsobenia profesionálnych vojakov v operáciách medzinárodného krízového manažmentu (MKM).
Prvá časť veliteľského zhromaždenia sa konala dňa 13. marca. Pozvanie na ňu prijal veliteľ národného centra EOD podplukovník Miroslav Ollé, ktorý zúčastnených oboznámil s hlavnými úlohami centra výnimočnosti, jeho poslaním a spôsobilosťami. Súčasťou prezentácie boli tiež skúsenosti jednotiek EOD z vojenských operácii MKM, a ich implementácia v podmienkach útvarov OS SR. V praktickej ukážke si mohli účastníci veliteľského zhromaždenia zblízka obzrieť materiál a zariadenia zavedené do výzbroje OS SR, ktorými disponuje Národné centrum EOD v Novákoch. V poobedňajších hodinách prednášal príslušník vzdušných síl major Igor Lajstrík na tému transformácia štruktúr logistiky na strategickom stupni, vznik nových prvkov logistiky. V závere prvého dňa vystúpil nadrotmajster Rastislav Matija, ktorý zhrnul zmeny v kariérnych kurzoch poddôstojníkov OS SR v uplynulom roku. Zamestnanie pokračovalo dňa 17. marca, kedy plukovník Róbert Tóth vyhodnotil plnenie úloh vrtuľníkového krídla za rok 2013. Súčasťou vyhodnotenia bol rozbor bezpečnosti letov za výcvikový rok 2013. O stave v tejto oblasti informoval major Róbert Grexa.
„Viem, že tento rok pre naše krídlo nebol ľahký a bol sprevádzaný problémami v rôznych oblastiach. Ale aj napriek tomu sme stanovené úlohy, ako je napríklad letecký výcvik alebo držanie hotovostí, splnili na požadovanej úrovni. Za to patrí vďaka všetkým Vám, ale aj všetkým Vašim podriadeným, ktorí sa podieľali na plnení úloh výcvikového roka 2013. Pevne verím, že v tejto kvalitne odvedenej práci budete pokračovať aj v roku 2014,“ nechal sa v závere počuť veliteľ vrtuľníkového krídla plukovník Tóth.

Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013Letci z Prešova vyhodnocovali svoju prácu za rok 2013

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: autor - Dátum: 18.03.2014
Čítanosť: 4435
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share