Preskocit navigáciu

Českí vojenskí policajti v kurze bojovej streľby


Českí vojenskí policajti v kurze bojovej streľby

V dňoch 10. až 14. marca 2014 bol v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície (CVaK VP) Vlkanová – Hronsek vykonaný Odborný kurz – bojová streľba Vojenskej polície II. stupňa.

Okrem jedenástich príslušníkov Skupiny pre riešenie krízových situácií Útvaru Vojenskej polície Topoľčany sa ho zúčastnili aj traja príslušníci Vojenskej polície Armády Českej republiky kpt. Petr KADLEC, npráp. Pavel ZÁVORKA a nrtm. Kamil KONOPKA. Spolupráca a výmena skúseností medzi vojenskými policajtmi Slovenskej a Českej republiky funguje na vysokej úrovni dlhodobo, avšak uvedený kurz bol po dvojročnom plánovaní prvou lastovičkou vyslania príslušníkov jedného štátu do kurzu vykonávaného partnerskou stranou. Počas kurzu si príslušníci obidvoch krajín vymenili množstvo skúseností z prípravy a vedenia streleckej prípravy a taktiež si tieto prakticky vyskúšali.

Uvedený kurz mal veľký prínos nielen pre frekventantov, ale aj pre inštruktora kurzu nrtm. Eduarda KOTIANA (CVaK VP) tým, že všetci účastníci získali nové možnosti individuálnej prípravy ako i prípravy ďalších kurzov.


Českí vojenskí policajti v kurze bojovej streľbyČeskí vojenskí policajti v kurze bojovej streľbyČeskí vojenskí policajti v kurze bojovej streľby

Autor: kpt. Ing. Pavol Sálus , Foto: kpt. Ing. Pavol Sálus - Dátum: 20.03.2014
Čítanosť: 11364
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share