Preskocit navigáciu

Odhalenie a vysvätenie pamätníka


Odhalenie a vysvätenie pamätníka V piatok 16.1.2009 pri príležitosti tretieho výročia posledného letu lietadla An-24 SQF – 5605 sa v priestoroch dopravného leteckého krídla generála Milana Rastislava Štefánika Kuchyňa uskutočnilo slávnostné odhalenie pamätníka venovaného ôsmim členom posádky, ktorí sa z tohto letu už nevrátili. Slávnostného odhalenia sa zúčastnili ordinár OS a OZ SR mons. František Rábek, veliteľ VzS OS SR genmjr. Ing. Juraj Baránek, náčelník štábu PeM GŠ OS SR genmjr. Ing. Peter Vojtek a náčelník štábu VzS OS SR plk. gšt. Ing. Peter Dobrota.
Po úvodnom príhovore veliteľa dlk Kuchyňa pplk. Ing. Igora Brandaburu nasledovalo samotné odhalenie pamätníka, ktorý mons. František Rábek zároveň posvätil. Autorom návrhu pamätníka je veliaci poddôstojník dlk Kuchyňa št. nrtm. Jozef Jakubec a jeho súčasťou je aj časť vrtule havarovaného lietadla An-24.
Po položení vencov ku pamätníku sa všetci prítomný presunuli do priestorov letiskového klubu, kde mons. František Rábek celebroval zádušnú svätú omšu na pamiatku všetkým obetiam leteckej nehody.

Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2

Autor: por. Martin Urban , Foto: mjr. Tibor Fehér - Dátum: 16.01.2009
Čítanosť: 17022
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share