Preskocit navigáciu

Veliteľské zhromaždenie veliteľa VzS OS SR


Veliteľské zhromaždenie veliteľa VzS OS SR V dňoch 25. a 26. februára 2009, sa v priestoroch LZ Sliač, za prítomnosti náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generála Ing. Ľubomíra Bulíka uskutočnilo veliteľské zhromaždenie veliteľa Vzdušných síl OS SR generálmajora Ing. Juraja Baránka.
Veliteľ vzdušných síl vo svojom rozbore zhodnotil plnenie úloh vzdušných síl vo výcvikovom roku 2008. Vzdušné sily OS SR sa vo výcvikovom roku zamerali na splnenie priorít stanovených náčelníkom GŠ OS SR s cieľom udržať jednotky a zväzky VzS na úrovni zodpovedajúcej ich triede pripravenosti, stabilizovať hlavne lietajúci a technický personál a aktívne sa podieľať na urýchlení procesu modernizácie. Úroveň výcviku deklarovaných jednotiek a ich podporných prvkov bola zlaďovaná s požiadavkami prijatých Cieľov síl. Hlavnými úlohami pre vzdušné sily bolo realizovanie výcviku pilotov taktického letectva pre systém NATINADS, ktorý je zabezpečovaný s nepretržitou pohotovosťou dvomi lietadlami MiG–29, výcviku pilotov vrtuľníkov plniacich leteckú pátraciu a záchrannú službu a komplexné zabezpečenie vrtuľníkovej jednotky úspešne nasadenej v operácii KFOR v Kosove. Vzdušné sily účasťou svojich príslušníkov prispeli i do ostatných mierových a pozorovateľských misií a operácií medzinárodného krízového manažmentu.
LZ Sliač a plrb Nitra sa sústredili na bojové streľby MiG-29 a obslúh PLRK 2K12 KUB v Poľskej republike. V závere veliteľ vzdušných síl OS SR poďakoval prítomným za vykonanú prácu a vynaložené úsilie pri plnení úloh v uplynulom výcvikovom roku 2008.

Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2Foto3Foto3Foto3Foto3Foto4Foto4Foto4Foto4

Autor: vvzs , Foto: voj. Miloš Babič - Dátum: 02.03.2009
Čítanosť: 14420
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share