Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných OS SR navštívil SEKTOR 4 na CYPRE


Veliteľ pozemných OS SR navštívil SEKTOR 4 na CYPRE

SEKTOR 4, konkrétne kemp gen. Štefánika, navštívil dňa 9. apríla 2014, veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky brigádny generál Ondřej Novosad. Okrem veliteľa PS sa návštevy zúčastnil aj jeho zástupca plukovník Karol Navrátil, riaditeľ medzinárodného centra výnimočnosti pre oblasť EOD plukovník. Ľubomír Mrváň a v neposlednom rade veliteľ Pozemných síl Českej Republiky generálmajor Ján Gurník. Dôvodom ich trojdňového pobytu na Cypre bolo medzinárodné zasadnutie organizácie FINABEL.

Veliteľa pozemných síl SR v SEKTORE 4 privítal náčelník štábu UNFICYP plukovník Angus Loudon a veliteľ slovenského kontingentu podplukovník Miroslav Mišovic. Na následnom brífingu generála Novosada sa prítomní oboznámili s mandátom a operačnými úlohami, ktoré príslušníci OS SR v priestore zodpovednosti plnia. Následne sa návšteva presunula priamo do nárazníkovej zóny, konkrétne na patrolovaciu základňu CP-10, kde je dislokovaná 3.čata, obsadená slovenskými vojakmi.

Generál Novosad poprial všetkým príslušníkom SEKTORU 4 veľa šťastia pri plnení úloh v misii UNFICYP. Taktiež pripomenul, aby boli hrdí na to, že podporujú mier na tomto území.


11112222

Autor: npor. Martin Stanko, UNFICYP , Foto: npor. Martin Stanko, UNFICYP - Dátum: 14.04.2014
Čítanosť: 3304
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share