Preskocit navigáciu

Deti a študenti navštívili leteckú základňu


Deti a študenti navštívili leteckú základňu

Deti zo zvolenskej materskej školy a študenti gymnázia a Strednej priemyselnej školy z Banskej Štiavnice dňa 11. apríla navštívili zmiešané krídlo Sliač. 

Hneď po príchode na letisko sa žiaci tešili na kynologickú ukážku práce psovodov s vojenskými cvičnými psami, po ktorých nasledovala biologická ukážka ochrany letiska. Hlavnú úlohu sokoliarskej ukážky zohral Kaňúr okrúhlochvostý, ktorého akrobatické kúsky a lovecké schopnosti mohli žiaci sledovať priamo na letisku. Po uvedených ukážkach sa všetci presunuli k leteckej technike, na ktorú sa tešili najmä tí starší. Radosť mali hlavne z toho, že si mohli vyskúšať, aké je to byť pilotom stíhačky MiG-29. Keď sa všetci zúčastnení vystriedali, premiestnili sa k vojenskej hasičskej jednotke. Tu ich zástupca veliteľa hasičov oboznámil s činnosťou vojenských hasičov  a s využitím hasičských pracovných nástrojov a prostriedkov.

Na záver mali najväčšiu radosť samozrejme tí maličkí a to práve pre záverečnú penovú šou, na ktorú sa tešili najviac. Pred odchodom sa všetci spoločne odfotografovali pri vonkajšej expozícii leteckej techniky a odchádzali spokojní, plní nadšenia a obohatení o nové zážitky.


Deti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňuDeti a študenti navštívili leteckú základňu

Autor: Ing. Tatiana Margolienová , Foto: por. Peter Tkáč, Ing. Tatiana Margolienová - Dátum: 15.04.2014
Čítanosť: 4323
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share