Preskocit navigáciu

Vojenská polícia na Deň detí


Vojenská polícia na Deň detí

Ako každý rok je obdobie okolo 1. júna – Dňa detí naplnené rôznymi aktivitami na oslavu tohto sviatku. Vojenskí policajti na rôznych miestach po celom Slovensku priblížili deťom dôležitú a zodpovednú prácu Vojenskej polície formou statických a dynamických ukážok.
Deti mali možnosť nielen vidieť výzbroj, výstroj a techniku používanú Vojenskou políciou no mohli si ju aj vyskúšať na sebe, dotknúť sa jej, prípadne aj vziať do svojich rúk. Veď od malička sa deti hrávajú na vojakov, či policajtov a tak mali možnosť vidieť a zažiť rôzne ukážky na vlastné oči.

V Trenčíne sa predstavili s dynamickými ukážkami príslušníci OS SR, hasiči a Vojenská polícia so svojimi štvornohými pomocníkmi, ktorí predviedli cviky poslušnosti, vyhľadávanie drog v drevených debničkách, vyhľadanie výbušniny uloženej v motorovom vozidle a ukážky zadržania unikajúceho páchateľ. Dynamické kynologické ukážky mali kladný ohlas u prítomných detí a ich rodičov, ktorí prácu psovoda a jeho psa ocenili potleskom.

V Bratislave Rači príslušníci Vojenskej polície odpovedali na nespočetné množstvo otázok kladených deťmi a zároveň prezentovali poslanie Vojenskej polície rodičom a účastníkom tohto podujatia. Deti si mohli vyskúšať používanie zvukového výstražného zariadenia tzv. „majáky“, čo malo u detí enormný ohlas. Okrem toho si deti mohli vyskúšať držanie a mierenie z predvádzanej výzbroje a niektorí si na vlastnej koži vyskúšali aké je to mať putá na rukách.

Aktivity ku Dňu detí prebiehali aj v ďalších lokalitách po celom Slovensku – v Senohrade, Fiľakove, Topoľčanoch, Petržalke, Prešove, Neninciach, Zvolene, Hronseku či Pezinku.

Príslušníci Vojenskej polície sú radi, že aj touto formou mohli deťom priblížiť časť svojej práce a vyčariť na detských tvárach radostný úsmev.


Vojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detíVojenská polícia na Deň detí

Autor: mjr. Mgr. Luboš Komárek , Foto: VP - Dátum: 18.06.2014
Čítanosť: 9715
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share